Η περιοχή

Αρχικηbreadcrumb seperatorΗ περιοχη
Τα Μάλια είναι μια πόλη, στην βόρεια ακτογραμμή του νησιού 36 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.  Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα του νησιού και διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και λιμάνι.

Η πόλη των Μαλίων χωρίζεται σε δύο μέρη (παλαιά και νέα πόλη) από τον δρόμο.  Η παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια και τα γραφικά μέρη για φαγητό και ποτό και από την άλλη, η νέα, κτισμένη παραλιακά με έντονη ζωή, μπαρ, εστιατόρια και διασκέδαση σε 24ωρη σχεδόν βάση.

Η πόλη είναι βρέχεται από το Κρητικό Πέλαγος, το όρος Δίκτης και δίπλα από αυτήν βρίσκεται μινωικό ανάκτορο Μαλίων (το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος ανάκτορο του νησιού) κτισμένο σε μικρή απόσταση από την θάλασσα και εξίσου σημαντικό με την Κνωσσό και την Φαιστό.

Η πλούσια ιστορία της περιοχής αρχίζει από τους Νεολιθικούς χρόνους και φτάνει στο απόγειό της κατά την Μινωική Περίοδο.  Κατά την Μυθολογία βασιλιάς της περιοχής ήταν ο Σαρπηδών, αδελφός του Μίνωα.  Δίπλα από το ανάκτορο βρέθηκε η Παλαιοανακτορική νεκρόπολη, όπου και βρέθηκε το χρυσό κόσμημα με τις δυο μέλισσες, σύμβολο γονιμότητας που σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Τα Μάλια σήμερα είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κρήτης, με υπερσύγχρονες μονάδες και τουριστικές υποδομές. 

Η τοποθεσία είναι ιδανική για εξορμήσεις και εξερεύνηση τόσο της γύρω περιοχής αλλά και ολόκληρου του νησιού μιας και βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης.  Η γύρω περιοχή προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων, αξιοθέατων, περιοχών φυσικού κάλλους, παραλίες για κολύμπι και θαλάσσια σπορ και πολύ καλό φαγητό για όλα τα γούστα.

Λόγω των παραπάνω και σε συνδυασμό με το μεσογειακό κλίμα και τους φιλόξενους ανθρώπους της Κρήτης, τα Μάλια αποτελούν ένα προορισμό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.
 
Επικοινωνηστε μαζι μας και δημιουργηστε τη δικη σας περιπετεια
εκδήλωση ενδιαφέροντος